Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Strouhanka
  • 2.75 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kuřecí křídla
  • 3 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Petržel kořen
  • 4 ks Kuřecí krk
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 207.9 mg
  • Draslík 1580.9 mg
  • Vláknina 30013.7 mg
  • Vitamín A 30013.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.

  • 2

    Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.

  • 3

    Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.

  • 4

    Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.

  • 5

    Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu