Zeleninová čalamáda s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 450 g Kečup
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Sůl
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 0.2 g Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet vinný
  • 2.5 dl Olej stolní
  • 1.5 kg Houby čerstvé
  • 1 kg Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2155 kcal
  • Sacharidy 206 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 5988 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 4669.5 mg
  • Vláknina 68993.4 mg
  • Vitamín A 68993.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 643.1 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut.

  • 2

    Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut.

  • 4

    V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku.

  • 5

    Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme.

  • 6

    Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme.

  • 7

    Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti.

Komentáře k receptu