Těsto na dortové korpusy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 183.4 mg
  • Draslík 11.1 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme moučkový cukr, špetku soli, promícháme, přidáme žloutky, změklé máslo a postupně zpracováváme těsto. Když máme surovoiny pospojované, rukou těsto řádně prohněteme. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a dáme do lednice na půl hodiny odležet.

  • 2

    Těsto používáme jako základ ovocných a krémových dortů.

Komentáře k receptu