Těsto na koláčky kynuté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 12 g Droždí sušené
  • 10 g Sůl
  • 25 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 178.2 mg
  • Draslík 58.2 mg
  • Vláknina 645.6 mg
  • Vitamín A 645.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo, vejce, všechny suroviny spolu promícháme. Přilijeme kvásek, zapracujeme do těsta, mísu překryjeme utěrkou, dáme na teplé místo vykynout. Těsto bude kynout podle teploty 1 až 1,5 hodiny.

  • 3

    Z těsta tvoříme koláčky nebo briošky s různými náplněmi podle chuti.

Komentáře k receptu