Mouřenín v košili

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr krupice
  • 60 g Strouhanka
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 80 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 375.7 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 4900 mg
  • Vitamín A 4900 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo třeme s moučkovým cukrem a postupně přidáme žloutky a změklou čokoládu.

  • 2

    Žemle namočené v mléce vymačkáme, prolisujeme a přidáme k máslové směsi. Vmícháme strouhané ořechy, strouhanku a pevný sníh z 5 bílků ušlehaný s cukrem.

  • 3

    Pudinkové formičky vymastíme, vysypeme moučkovým cukrem a ze 3/4 naplníme směsí. Ve vodní lázni pomalu vaříme asi 30-35 minut.

  • 4

    Vyklopíme, zalijeme čokoládovou polevou a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu