Pizza s parmskou šunkou a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Droždí
  • 600 g Rajčata
  • 250 g Mozzarella
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 hrst Rukola
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 240.3 mg
  • Vláknina 4595.4 mg
  • Vitamín A 4595.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Smícháme moukou s 1/2 lžičkou soli. Droždí rozdrobíme, smícháme se 150 ml vlažné vody a spolu s 1 lžící oleje přidáme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na prsty. Vytvoříme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

  • 2

    Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rajčata s oreganem na něm cca 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Troubu rozpálíme na 250 °C. Dva plechy potřeme olejem. Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každou část rozložíme na placku se silnějším okrajem a dáme na plech. Potřeme rajčatovou omáčkou, pokapeme olejem a zapečeme cca 5 minut. Poté na pizzy rozdělíme sýr, opět pokapeme a pečeme dalších 5-7 minut.

  • 4

    Rukolu opláchneme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rukolou a plátkem šunky a ihned horké podáváme.

Komentáře k receptu