Omeleta nákypová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 131 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme do pěny.

  • 2

    Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou.

  • 3

    Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme.

  • 4

    Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu