Štědrovečerní polévka z nálevu z kysaného zelí s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 60 g Slanina vepřová
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Šťáva z kysaného zelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 296.3 mg
  • Vláknina 4527.5 mg
  • Vitamín A 4527.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme alespoň hodinu namočené ve 250 ml vody, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli najemno nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Houby i s vodou dáme vařit s nálevem ze zelí a vaříme, dokud nejsou houby měkké. Poté vlijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a vaříme alespoň deset minut.

  • 3

    V mezičase na sádle osmažíme cibuli, na jiné pánvi vyškvaříme slaninu. Cibuli i slaninu vlijeme do polévky, přidáme česnek a pepř. Dobře promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu