Polévka z mořských ryb a kukuřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kukuřice
  • 125 g Dýně
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Treska aljašská
  • 12 g Česnek
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1.25 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 32.1 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 4958 mg
  • Vitamín A 4958 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Opékáme, než začnou měnit barvu.

  • 2

    Přidáme sladkou kukuřici, na kostičky nakrájenou dýni, na kostky nakrájený brambor a nasekanou chilli papričku bez semen. Dusíme ještě cca 5 minut pod pokličkou.

  • 3

    Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, tymián, vaříme do měkka cca 15 minut.

  • 4

    Přidáme na velké kousky nakrájené tužší bílé rybí maso a jen krátce prohřejeme.

  • 5

    Odstraníme bobkový list a podáváme zdobené citronem.

Komentáře k receptu