Roštěnkové závitky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Šunkový salám
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 ml Voda pitná
 - 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 237.6 mg
 - Draslík 581.4 mg
 - Vláknina 837.8 mg
 - Vitamín A 837.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky.
 - 
                                3
Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
 - 
                                4
Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.