Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 23 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 457.6 mg
- Vláknina 11041.5 mg
- Vitamín A 11041.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut. 
- 
                                2Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem. 
- 
                                3Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí. 
- 
                                4Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem. 
- 
                                5Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        