Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rýže dlouhozrnná
  • 40 g Zázvor nakládaný
  • 100 g Hrozinky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 457.6 mg
  • Vláknina 11041.5 mg
  • Vitamín A 11041.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.

  • 2

    Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.

  • 3

    Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.

  • 4

    Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.

  • 5

    Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu