Špagety se sójovou rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 600 g Rajčata
  • 500 g Špagety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 632.8 mg
  • Vláknina 13171.5 mg
  • Vitamín A 13171.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody se 2 lžícemi sójové omáčky. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěnou feferonku a česnek nadrobno nasekáme, lilek a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky.

  • 3

    Část bylinkových lístků, feferonku a česnek osmahneme na 2 lžících oleje. Podlijeme zbylou sójovou omáčkou, přidáme rajčata, dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Na 2 lžících oleje opečeme lilek dokřupava.

  • 5

    Uvařené špagety opečeme na rozehřátém másle a vmícháme do nich omáčku.

  • 6

    Podáváme posypané kostkami lilku a ozdobené zbylými bylinkami.

Komentáře k receptu