Pikantní polévka nakyselo
Suroviny
- 60 g Nudle rýžové
- 125 g Sýr sójový - Tofu
- 90 g Bambusové výhonky
- 90 g Kuřecí maso vařené
- 30 g Fazolové klíčky
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 0.25 ks Zelí čínské
- 2 ks Shiitake houby
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1.25 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1074 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1059.8 mg
- Vláknina 17279.2 mg
- Vitamín A 17279.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Houby dáme do misky s horkou vodou a cca 30 minut namáčíme. 
- 
                                2Do hrnce dáme mezitím na nudličky nakrájené čínské zelí, vývar a cca 5 minut vaříme. 
- 
                                3Nudle nalámeme na menší kousky a vaříme je v jiném hrnci s vroucí vodou cca 3 minuty, scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou. 
- 
                                4Houby scedíme a vodu z nich si necháme. Nakrájíme je na nudličky a odložíme. 
- 
                                5Do hrnce se zelím a vývarem přidáme na kostky nakrájené tofu, na kostky nakrájené uvařené kuřecí maso, posekané fazolové klíčky, uvařené nudle, nakrájené houby na nudličky a vodu, v níž se houby máčely. 
- 
                                6Povaříme a zalijeme vodou s rozmíchanou kukuřičnou moukou. Povaříme a do polévky pomalu lijeme rozšlehaná vejce. Vytvoří se tenké nitky. 
- 
                                7Přidáme ocet, sojovou omáčku, bílý a kajenský pepř. 
- 
                                8Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem a zdobíme kolečky jarní cibulky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        