Polévka Gaspacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 250 g Rajčata
  • 75 g Paprika zelená
  • 75 g Paprika žlutá
  • 100 g Okurka salátová
  • 0.5 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.2 mg
  • Vláknina 3887 mg
  • Vitamín A 3887 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice.

  • 2

    Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky.

Komentáře k receptu