Chřestové rizoto

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Chřest bílý
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 175 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 627 mg
  • Vláknina 12977 mg
  • Vitamín A 12977 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.

  • 2

    Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.

  • 3

    Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu