Kuřecí se zeleninou a skořicí
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 5 g Kmín římský
 - 5 g Skořice mletá
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Lilek
 - 100 g Paprika červená
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Meruňky sušené
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Koriandr čerstvý
 - 80 ml Olej olivový
 - 60 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 dl Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1594 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 978.6 mg
 - Vláknina 10865 mg
 - Vitamín A 10865 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek asi 3 minuty, postupně přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a smažíme dalších 5 minut za občasného promíchání, až se maso zatáhne.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky, houby na plátky, vše promícháme v míse.
 - 
                                3
Těsně předtím, než je maso hotové, přidáme skořici a kmín, restujeme další 2 minuty, až začne skořice vonět. Lehce poprášíme hladkou moukou, vsypeme zeleninu a houby, opékáme 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme vývarem a rajským protlakem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso měkké. Odstavíme, přihodíme na kousky nakrájené sušené meruňky, zakryjeme a necháme dojít. Dosolíme podle chuti, opepříme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.