Pikantní chilli omáčka s oreganem
Suroviny
- 480 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 6 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Cibule
- 0.25 hrst Oregano čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1118 mg
- Vláknina 29277.5 mg
- Vitamín A 29277.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce s vodou namočíme sušené chilli papričky přibližně na 15 minut. Po namáčení je vyndáme a osušíme. Osušené nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
-
2
Nakrájenou cibuli s chilli papričkami vložíme do rozpáleného oleje v hrnci nebo vyšší pánvi. Krátce osmahneme. Konzervu rajčat otevřeme a i s nálevem vlijeme do hrnce s cibulkou a chilli papričkami. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k rajčatům. Povaříme na mírném ohni za stálého míchání.
-
3
Po uvaření sundáme z ohně, vše rozmačkáme vidličkou. Pro dochucení přidáme cukr, sůl a pepř. Pro chuť přidáme kurkumu.
-
4
Zelené oregano opláchneme krátce pod studenou tekoucí vodou, osušíme a odrhneme lístky z větviček.
-
5
Hotovou omáčku přelijeme do misek a ozdobíme lístky oregana. Podáváme teplé s pečivem.