Špagety se slaninou, smetanou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Špagety
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Smetana na vaření
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 253.5 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.

  • 2

    Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.

  • 4

    Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.

  • 5

    Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu