Rybí středozemní polévka
Suroviny
- 225 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 450 g Mušle slávky
 - 450 g Filé rybí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Oregano čerstvé
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4.25 dl Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 905 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 90.6 mg
 - Draslík 690.5 mg
 - Vláknina 3116.8 mg
 - Vitamín A 3116.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.
 - 
                                3
Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.