Rybí guláš středozemní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Cuketa
  • 225 g Lilek
  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 g Mušle slávky
  • 500 g Platýz - filety
  • 225 g Olihně
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1433 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 302.6 mg
  • Draslík 2053.4 mg
  • Vláknina 12664.5 mg
  • Vitamín A 12664.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.

  • 2

    Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.

  • 3

    Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu