Snadné indické kuře se zelným salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 0.5 ks Zelí hlávkové červené
  • 2 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 201 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 832.5 mg
  • Vláknina 13199.8 mg
  • Vitamín A 13199.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťávu z limetek, stonky koriandru, mletý kmín, citrónovou kůru a olej smícháme.

  • 2

    Kuřecí stehna, bez kůže, třikrát nařízneme, posypeme kurkumou a polovinou limetkové směsi. Necháme minimálně 15 minut marinovat.

  • 3

    V troubě na 200°C pečeme asi 50 minut.

  • 4

    Červené zelí a mrkev, nakrájíme, smícháme se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru.

  • 5

    Podáváme ke kuřeti. Jako příloha může být rýže nebo indický chléb.

Komentáře k receptu