Červená pálivá chilli omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 10 ks Chilli paprička sušená
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1501.8 mg
  • Vláknina 46327.8 mg
  • Vitamín A 46327.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené chilli papričky necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Oloupeme česnek a nasekáme nahrubo. Koření se solí rotlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme.

  • 2

    Chilli papričky necháme okapat a spolu s česnekem a kořením promixujeme. Vmícháme ocet a olivový olej. Omáčku před podáváním necháme alespoň 1h odležet.

  • 3

    Je vhodná k masu nebo bramborám na loupačku.

Komentáře k receptu