Kuřecí kostky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 30 g Rozinky bílé
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Garam masala
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 809.4 mg
  • Vláknina 1604.4 mg
  • Vitamín A 1604.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme cibuli a česnek.

  • 2

    Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a obolíme je ve směsi mouky a kari. Přisypeme k cibulce do woku. Několik minut smažíme. Přidáme zbytek mouky a smažíme ještě minutu.

  • 3

    Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme garam masalu a koriandr a ještě několik minut dusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu a podáváme.

Komentáře k receptu