Meruňky s vanilkou v portském víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zmrzlina vanilková
  • 100 ml Víno portské
  • 8 ks Meruňky
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 486.4 mg
  • Vláknina 5426 mg
  • Vitamín A 5426 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme.

  • 2

    Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit.

  • 3

    Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme.

  • 4

    Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře k receptu