Meruňky s vanilkou v portském víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 16 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 486.4 mg
- Vláknina 5426 mg
- Vitamín A 5426 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme. 
- 
                                2Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit. 
- 
                                3Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme. 
- 
                                4Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        