Sardinky s koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 207.4 mg
 - Vláknina 2656.3 mg
 - Vitamín A 2656.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sardinky očistíme od šupin, vykucháme je a vyjmeme vnitřnosti včetně krevní sraženiny, opláchneme a osušíme. Osolíme je ze všech stran, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran do křupava.
 - 
                                2
Koriandrové máslo: Na rozpálenou pánev nasypeme koriandr a opražíme ho. Přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, citronovou šťávu a šleháme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, citronovou kůru, sůl, pepř.
 - 
                                3
Sardinky dáme na velkou mísu, na každou rozetřeme kousek koriandrového másla, zdobíme kousky citronu a petrželovou natí.