Vepřová s anglickou slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 80 dkg Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 814.6 mg
  • Vláknina 1826.5 mg
  • Vitamín A 1826.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme maso, prošpikujeme anglickou slaninou, česnekem a cibulí nakrájenou na čtvrtky. Potřeme olejem a pokmínujeme.

  • 2

    Do pekáče nalijeme 3 lžíce oleje a zbylou cibuli osmahneme.

  • 3

    Vložíme maso a dáme péct do trouby. Podléváme horkou vodou a maso obracíme.

  • 4

    Hodinu pečeme, maso vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu.

  • 5

    Nakonec šťávu zahustíme moukou.

Komentáře k receptu