Vepřová kýta pečená po selsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 25 g Česnek
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 750 g Vepřová kýta
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1017 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 292.2 mg
  • Vláknina 911 mg
  • Vitamín A 911 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.

  • 2

    Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

  • 3

    Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

  • 4

    Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu