Ragú zapečené na lasturách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Telecí kýta
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.05 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 222.2 mg
  • Draslík 1010.3 mg
  • Vláknina 9951.6 mg
  • Vitamín A 9951.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a necháme dusit.

  • 2

    Jakmile je zelenina měkká, přidáme maso drobně nakrájené a povařený, na růžičky rozdělený květák.

  • 3

    Zvlášť uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a dobře rozmícháme. Necháme povařit cca 10 minut.

  • 4

    Povařenou jíšku odstavíme z ohně, vmícháme sardelovou pastu, žloutky, zamícháme a poté spojíme se směsí ze zeleniny s máslem.

  • 5

    Takto připravené ragú rozdělíme do vymaštěných lastur, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C na dobu 8 - 10 min.

Komentáře k receptu