Zelný salát s rybízovým kompotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 hrnek Kompot rybízový
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679.3 mg
  • Vláknina 21306 mg
  • Vitamín A 21306 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí zbavené vrchních listů nastrouháme najemno a ve vroucí vodě se špetkou soli deset minut vaříme. Občas promícháme, jakmile zelí změkne, přecedíme je a prolijeme ledovou vodou a necháme okapat. V míse uvařené zelí osolíme špetkou soli, přimícháme oloupaná, jádřinců zbavená a hrubě nastrouhaná jablka, hrubě posekané ořechy, scezený a okapaný kompotovaný rybíz. Směs zakápneme octem, zasypeme cukrem a dobře promícháme. Salát necháme vychladit.

Komentáře k receptu