Zavařená karotka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Deko
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet vinný
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 1150 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 30754 mg
  • Vitamín A 30754 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve karotku očistíme, poté ji nakrájíme na plátky a odložíme stranou.

  • 2

    Zavařovací sklenice důkladně vymyjeme, následně do nich vkládáme připravenou karotku.

  • 3

    V hrnci necháme vařit vodu, Deko, sůl, cukr, ocet, pepř, bobkový list a kopr zhruba 5 minut.

  • 4

    Lákem ihned vrchovatě zaléváme sklenice.

  • 5

    Poté sklenice uzavřeme a zavaříme dle běžného postupu.

  • 6

    Zavařenou karotku skladujeme v suché, tmavé a chladné místnosti.

Komentáře k receptu