Asijská hovězí polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Nudle rýžové
  • 450 g Nudle široké
  • 50 g Fazolové klíčky
  • 60 g Cibule
  • 60 g Cibulka jarní
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Máta
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 1247.6 mg
  • Vláknina 4013.9 mg
  • Vitamín A 4013.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do teplé vody, aby změkly. Slijeme je a dáme zatím stranou.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu, rybí omáčku a poté značně snížíme teplotu. Další velkou nádobu naplníme vodou a dáme vařit. Do vařící vody vložíme sušené nudle a omyté fazolové klíčky. Vaříme tak dlouho, až jsou nudle měkké, ale ne rozvařené. Fazolové klíčky by si měly zachovat křehkost.

  • 3

    Nudle s fazolovými klíčky i vařící vývar rozdělíme do 6 servírovacích misek, přidáme okapané rýžové nudle, stejnoměrně rozdělíme kolečka syrové cibule, nasekanou jarní cibulku a plátky syrového steaku. Ozdobíme listy koriandru a máty.

Komentáře k receptu