Nové brambory s kerblíkem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kerblík
  • 12 ks Brambory
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 1085 mg
  • Vláknina 14138.8 mg
  • Vitamín A 14138.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami.

  • 3

    12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova.

Komentáře k receptu