Hanojské kuře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 49 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 559.8 mg
- Vláknina 4311.7 mg
- Vitamín A 4311.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr. 
- 
                                2Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít. 
- 
                                3Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        