Cibulová smetanová omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 504.5 mg
  • Vláknina 10585.8 mg
  • Vitamín A 10585.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 110.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.

  • 2

    Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.

Komentáře k receptu