Salát z nakládané červené řepy s rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Kompot rybízový
  • 750 ml Červená řepa sterilovaná
  • 2 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 397.2 mg
  • Vláknina 13726 mg
  • Vitamín A 13726 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i rybíz a jablka dáme do mísy, přimícháme jemně nastrouhaný křen a promícháme. Pokud je v salátu málo šťávy, přilijeme nálev z řepy i rybízu.

Komentáře k receptu