Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 300 g Špagety
  • 125 g Mozzarella
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 468.5 mg
  • Vláknina 3669.8 mg
  • Vitamín A 3669.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu na obalu připravíme těstoviny. Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej. Vložíme zralá rozkrájená rajčata a cukr, dle chuti opepříme. Promícháme a smažíme 7 minut, až rajčata změknou a začínají pouštět šťávu. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a postupně přidáváme k rajčatům.

  • 2

    Vlijeme víno, tuňáka a olivy bez pecky, podélně rozříznuté. Opatrně zamícháme, aby se všechny přísady spojily s omáčkou. Přidáme mozzarellu a bez dalšího míchání 5 minut ohříváme. Dle potřeby dosolíme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu