Špagety s tuňákem, slaninou a houbami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 22 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 440.1 mg
- Vláknina 1779.8 mg
- Vitamín A 1779.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet. 
- 
                                2V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme. 
- 
                                3Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky. 
- 
                                4Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby. 
- 
                                5Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme. 
- 
                                6Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        