Špagety s tuňákem, slaninou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Slanina vepřová
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 15 g Houby sušené
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Špagety
  • 30 ml Olej olivový
  • 175 ml Voda pitná
  • 3 špetka Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 440.1 mg
  • Vláknina 1779.8 mg
  • Vitamín A 1779.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet.

  • 2

    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme.

  • 3

    Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby.

  • 5

    Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme.

  • 6

    Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu