Šátečky s brynzou z listového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Brynza
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Listové těsto
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 81.9 mg
  • Draslík 55.9 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát, nakrájíme čtverce a plníme brynzovou náplní. Rohy čtverce přeložíme přes náplň, dobře přitiskneme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud šátečky nezezlátnou.

  • 2

    Náplň připravíme z rozdrobené brynzy smíchané se lžící smetany a drobně nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu