Meloun v růžovém víně s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Jahody zahradní
  • 0.25 ks Meloun cukrový
  • 0.5 ks Meloun Cantaloupe
  • 1.5 dl Víno růžové
  • 2 polévková lžíce Růžová voda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95.4 mg
  • Vláknina 1758.8 mg
  • Vitamín A 1758.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 444.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z obou druhů melounu odstraníme semínka a vyřízneme dužinu. Pokrájíme dužinu na tenké plátky, vložíme do mísy. Přelijeme růžovým vínem a růžovou vodou. Promícháme opatrně, necháme zakryté 2 hodiny v lednici.

  • 2

    Rozpustíme jahody, promícháme s melounem. 15 minut necháme mísu v pokojové teplotě, aby se příchutě rozležely.

  • 3

    Vše dáme na jednotlivé talíře, ozdobíme okvětními lístky růže.

Komentáře k receptu