Italská sváteční polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Salám Boloňský
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 60 g Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 2675 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 2272.9 mg
  • Vláknina 7595.8 mg
  • Vitamín A 7595.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a salám nakrájíme na tenké plátky. Olej a máslo rozpálíme v pánvi a osmažíme plátky masa asi 6 minut. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a přidáme k masu.

  • 3

    Kořenovou petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k masu, všechno okořeníme bobkovým listem a novým kořením. Podlijeme vývarem, necháme táhnout 15 minut.

  • 4

    Upravíme na talíře a podáváme s chlebem ciabatta.

Komentáře k receptu