Pečené kořeněné bramborové slupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana zakysaná 12%
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 794.9 mg
  • Vláknina 18904.8 mg
  • Vitamín A 18904.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny.

  • 2

    Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme.

  • 3

    K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou.

  • 4

    Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku.

Komentáře k receptu