Pečené kuře v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Kuře
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 325.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme smícháním kečupu, hořčice, oleje, soli a papriky. Kuře naporcujeme, potřeme marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 2

    Marinované kuře vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odložíme a kuře dopečeme. Během pečení přeléváme výpekem.

Komentáře k receptu