Svíčkové medailonky na šampaňském

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 919.7 mg
  • Vláknina 4984.8 mg
  • Vitamín A 4984.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 638.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa nakrájíme osm plátků, rukou naklepeme, dáme do mísy, zalijeme šampaňským a pod fólií necháme za občasného obrácení hodinu marinovat.

  • 2

    V mezičase spaříme a oloupeme mandle, necháme je oschnout a na plechu je v troubě opražíme na lžíci oleje.

  • 3

    Po hodině plátky vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme na másle s dvěma lžícemi oleje.

  • 4

    Medailonky podáváme posypané praženými mandlemi.

Komentáře k receptu