Salsa s kuřecí jehlou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 688 mg
- Vláknina 3363.9 mg
- Vitamín A 3363.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme salsu. V misce smícháme rajčata, drcený česnek, nakrájenou cibuli, chilli, sůl, cayenský pepř, koriandr a olivový olej. Řádně promícháme. Přikryjeme a necháme 15 minut odležet, poté přidáme citrónovou šťávu.
-
2
Rozpálíme gril na vysokou teplotu. Kousky kuřete rovnoměrně napícháme na jehly. V misce promícháme tabasko a olej. Směsí potřeme kousky kuřete. Za častého otáčení grilujeme 10 minut, dokud není maso propečené a měkké. Podáváme se salsou.