Vdolky z brambor s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 349 mg
  • Vláknina 4872.8 mg
  • Vitamín A 4872.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté červené brambory ve slupce uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (přibližně o hraně 0,5 cm).

  • 2

    V míse smícháme mouku s nastrouhaným parmezánem, práškem do pečiva, solí, hořčicí a čerstvě pomletým pepřem. Promícháme a pomocí prstů vtíráme kostky vychlazeného másla tak dlouho, až těsto připomíná hrubší drobenku na koláče. Pomalu přilijeme olej, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a mléko. Těsto hněteme tak dlouho, až se spojí. Nakonec opatrně do těsta vmícháme brambory tak, abychom je co nejméně rozmačkali.

  • 3

    Těsto vykrajujeme lžicí a vdolečky poklademe na plech s pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly a měly mezi sebou mezeru asi 2 cm. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k polévkám nebo samostatně k jogurtovým dresinkům.

Komentáře k receptu