Omáčka z pivního sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Krkonošský pivní
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 4.5 mg
  • Vláknina 75 mg
  • Vitamín A 75 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 487.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr v rendlíku zalijeme 250 ml mléka a na mírném plameni vyšleháme dohladka. Do horkého sýra zamícháme solamyl, který jsme rozšlehali v 50 ml mléka a omáčku mícháme do zhoustnutí. Poté vmícháme máslo, jemně pokrájenou pažitku a sůl.

Komentáře k receptu