Trnčenica

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 hrst Švestky sušené
  • 4 špetka Sůl
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1107 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 189.3 mg
  • Vláknina 20000.4 mg
  • Vitamín A 20000.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme uzené maso s cibulí.

  • 2

    Omyjeme švestky a vaříme je ve vodě s cukrem a kořením.

  • 3

    Zvlášť rozvaříme švestková povidla s trochou vody a zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou.

  • 4

    Slijeme dohromady s vařenými propasírovanými švestkami, ochutíme cukrem a solí.Touto omáčkou přeléváme porce nakrájeného teplého uzeného masa.

Komentáře k receptu