Italský tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 100 g Rybíz červený
  • 350 g Sýr Ricotta
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Víno Marsala
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Krupice pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 134.1 mg
  • Draslík 223.2 mg
  • Vláknina 4622.9 mg
  • Vitamín A 4622.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.

  • 2

    Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.

  • 3

    Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.

  • 5

    Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.

Komentáře k receptu