Pudink rýžový se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 75 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 223.4 mg
  • Draslík 42.4 mg
  • Vláknina 1866.7 mg
  • Vitamín A 1866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.

  • 2

    V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.

  • 3

    Před podáváním necháme pudink vychladnout.

Komentáře k receptu