Domácí rýžový pudink

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme 500 ml mléka, přidáme rýži a vaříme, dokud nám mléko nevře. V tento moment teplotu snížíme, zamícháme a zakryjeme pokličkou. Vaříme za občasného míchání 15 minut.

  • 2

    Do hrnce vmícháme další mléko a přivedemo ho k varu. Přidáme cukr, minutu ještě povaříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu